R. Reinick - Mayer, Carl (1798-1868).; Carl Mayer's Kunstanstalt (Nürnberg : Carl Mayer's Kunstanstalt, 1840)
Przedstawia portret w popiersiu z profilu Robert Reinick (1805-1852), niemieckiego malarza i poety, do 1825 r. mieszkającego w Gdańsku.
U dołu po prawej w polu kompozycji informacja o autorze, wydawcy i miejscu powstania: Stahlstich v. Carl Mayer's K.-A. in Nürnberg.
U dołu pod kompozycją tytuł, faksymile podpisu portretowanego: R. Reinick.
Czas powstania według działalności autora i biografii portretowanego.
Keywords: Grafika portretowa -- 19 w; Portrety -- Niemcy -- 19 w; Grafika -- Niemcy -- 19 w