[Afisz teatralny. Incipit] Wujaszek z Gdyni Arcywesoła farsa w 3-ch aktach Turzańskiego. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz teatralny informujący o gościnnym występie Towarzystwa Teatru i Muzyki Ludowej R.P. z Ostródy. Przedstawienie miało miejsce 11.05.1947 r. Teatr Miejski w Elblągu. Reżyseria i kierownictwo artystyczne Wanda Wiśniewska.