Ekumeniczna otwartość metropolity Joanna II z Kijowa (1076/77-1089) / Gerhard Podskalsky ; tłumaczenie z jęz. niemieckiego ks. Stanisław Józef Koza. - Podskalsky, Gerhard (1937-2013)
1. Główne rysy teologii na Rusi Kijowskiej (988-1237). 2. Osoba Joanna II. 3. Dzieło Joanna II.