Ekumeniczna otwartość metropolity Joanna II z Kijowa (1076/77-1089) - Podskalsky, Gerhard (1937-2013).; Koza, Stanisław Józef (1951- ). (1993)
1. Główne rysy teologii na Rusi Kijowskiej (988-1237). 2. Osoba Joanna II. 3. Dzieło Joanna II.
Tytuł nagłówkowy.
Materiały z sympozjum zorganizowanego w dniach 8-10 marca 1988 r. przez Instytut Ekumeniczny Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.
Keywords: 901-1000; 1001-1100; 1101-1200; 1201-1300; Chrześcijaństwo; Ekumenizm; Teologia prawosławna; Ruś Kijowska; Artykuł z pracy zbiorowej