Aegidius Strauch Wittebergensis S.S. Theologiae Doctor Prof. P. Pastor Et Rector Gymnasii Gedanensis. - Hainzelmann, Elias (1640-1693).; Stech, Andreas (1635-1697). ([Gdańsk], 1682)
Przedstawia portret w popiersiu gdańskiego pastora Aegidiusa Straucha.
Wokół portretu tytuł: Aegidius Strauch Wittebergensis S.S. Theologiae Doctor Prof. P. Pastor Et Rector Gymnasii Gedanensis. U dołu w polu kompozycji sygnatury autora i autora wzoru oraz data powstania: Andreas Stech pingebat., Elias Heinzelmann sculp. 1682.
Miejsce powstania według działalności autora oraz biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Portrety -- Niemcy -- 17 w