Dr. Anna Lerperger Ex Libris / Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) ([wydawca nieznany], 1958)
Biegnąca ku słońcu dziewczyna z książką w ręku, napis u góry z lewej strony: Dr. Anna Lerperger, u dołu: Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.