Dr. Anna Lerperger Ex Libris - Kotrba, Emil (1912-1983).; Lerperger, Anna (1902-1979). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1958)
Biegnąca ku słońcu dziewczyna z książką w ręku, napis u góry z lewej strony: Dr. Anna Lerperger, u dołu: Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Czechy -- 20 w