Panorama von Danzig (Julius Simonsen Kunstverlag, 1905)
Przedstawia Panoramę Gdańska od zach. Po lewej obejmuje ul. 3 maja (Promenade) z Domem Strzeleckim, po prawej ul. Okopową (Wiebenwall) ze świątynią mennonitów. Na pierwszym planie Targ Rakowy (Krebsmarkt) i Targ Sienny (Heumarkt), widoczny wylot ul. Logengang, ok. 1915 r.