Dom Matki i Dziecka, Wrzeszcz : ważenie dziecka. (Gdańsk, 1947)
Przedstawia pielęgniarkę z dzieckiem w Domu Matki i Dziecka w Gdańsku Wrzeszczu mieszczącym się w Domu Studenckim nr 4 przy ulicy Morskiej, dzisiejszej Do studzienki, 1947 rok.
Tytuł pod zdjęciem odręcznie.
Data na podstawie przedstawienia.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Gdańsk (woj. pomorskie); Wrzeszcz (Gdańsk ; część miasta)