[Elektrownia wodna w Żarnowcu] - Ryczkowski, Marek; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia budowę generatora w elektrowni wodnej w Żarnowcu, ok. 1979.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Opis pod zdjęciem: W przyszłym roku ruszy pierwszy turbogenerator o mocy 175 megawatów nowej elektrowni wodnej w Żarnowcu. Za dwa lata budowa zostanie zakończona, a elektrownia o mocy 800 megawatów produkować będzie więcej energii może wszystkie tego typu obiekty województw gdańskiego i elbląskiego.
Keywords: Elektrownia "Żarnowiec" -- fotografie; Elektrownie wodne -- Polska -- fotografie; Żarnowiec (Polska, województwo pomorskie) -- fotografie