Ex Libris Dr. Anna Lerperger / Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) ([wydawca nieznany], 1958)
Centaur z lirą w ręku, napis u góry: Ex Libris u dołu: Dr. Anna Lerperger. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.