Wiec na Długim Targu - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1979)
Przedstawia pokojowy wiec z okazji rocznicy wybuchu II wojny Światowej na Długim Targu w Gdańsku, na trybunach generał Jaruzelski, Edward Gierek i władze Gdańska, 01. 09. 1979 rok.
Tytuł na podstawie przedstawienia.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Jaruzelski, Wojciech -- (1923-2014) -- fotografie; Gierek, Edward -- (1913-2001) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- 1970-.; Długi Targ (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk