Prorocy i tłumacze : spory o samodzielność biblistyki i filologii w piętnastym i szesnastym wieku / Jakub Koryl. - Koryl, Jakub (1982- ).
Keywords: Saint Jerome, Valla, Erasmus, biblical philology, vates, interpres.