Ex-Libris Dr. Scheuer F. J. - Iwan, Friedrich (1889-1967) (1900)
W ramce z liści laurowych grecka amfora z widokiem Akropolu na brzuścu, niżej napis: Ex-Libris Dr. Scheuer. Na szyjce amfory fryz z siedzącymi kobietami. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Na wycisku płyty ołówkiem autograf aut.