Przy mikroskopie - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1952)
Przedstawia laborantkę przy mikroskopie.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora i data: St. Rolicz 1952. Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy