Operacja "Poeta" : Służba Bezpieczeństwa na tropach Czesława Miłosza / Bogusław Kopka, Grzegorz Majchrzak ; przygotował do druku i posłowiem opatrzył Grzegorz Musidlak. - Kopka, Bogusław (1969- ). (Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2007)
Zawiera w znacznej części dokumenty Służby Bezpieczeństwa z lat 1980-1981.