Operacja "Poeta" : Służba Bezpieczeństwa na tropach Czesława Miłosza - Kopka, Bogusław (1969- ).; Majchrzak, Grzegorz (1969- ).; Musidlak, Grzegorz (1960- ).; Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej (Lublin). Wydawnictwo (Lublin : Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, 2007)
Zawiera w znacznej części dokumenty Służby Bezpieczeństwa z lat 1980-1981.
Indeks.
Keywords: Miłosz, Czesław -- (1911-2004).; Polska. -- Służba Bezpieczeństwa -- 1970-2000 -- źródła; Represje polityczne -- Polska -- 1970-2000 -- źródła; Komunizm i literatura -- Polska