[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Sechstes Abonnement Heute Dienstag, den 10. April 1827 Der Barbier von Sevilla, oder: Die unnütze Vorsicht eine komische Oper in 2 Aufzügen, aus dem Italiänischen von Kollmann, die Musik von Rossini. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1827)
Afisz przedstawienia: "Der Barbier von Sevilla, oder: Die unnütze Vorsicht. Eine komische Oper in 2 Aufzügen" z tekstem Ignaza Kollmanna i muzyką Gioacchino Rossini'ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Kollmann, Ignaz -- (1775-1837).; Rossini, Gioacchino -- (1792-1868). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne