[Afisz. Incipit] Stanisław Moniuszko Straszny Dwór opera w 4 aktach z prologiem Libretto: Jan Chęciński ... / Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka. ([wydawca nieznany], 1980)
Afisz informujący o premierze 19.01.1980 r. Balet, chór i orkiestra Opery Bałtyckiej. Kierownictwo muzyczne Zbigniew Chwedczuk, reżyseria Bogusława Czosnowska, scenografia Wiktor Zin, choreografia Zbigniew Korycki.