Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku : Muzeum Wsi Słowińskiej w Klukach - Olszewska-Borys, Ewa (1939- ).; Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : M. W., 1998)
Medal okolicznościowy. Awers: sylwetka Bramy Młyńskiej z fragmentami przylegających do niej budynków, w górze półkolem napis: Muzeum Pomorza Środkowego W Słupsku, na dole data 1948 - 1998. Rewers: budynki Muzeum Wsi Słowińskiej w Klukach, obok ryba wbita na trójząb, w górze półkolem napis: Muzeum Wsi Słowińskiej W Klukach, w dole daty: 1963-1998.
Miejsce wydania na podstawie siedziby wykonawcy medalu - Mennicy Warszawskiej.
Wydawca według znaku - Mennicy Warszawskiej, liter M. W. wybitych na medalu.
Tytuł wg inskrypcji na medalu: awers - Muzeum Pomorza Środkowego W Słupsku, rewers - Muzeum wsi Słowińskiej w Klukach.
Keywords: Muzeum Pomorza Środkowego (Słupsk).; Muzeum Wsi Słowińskiej (Kluki).; Medale -- Polska -- 20 w