Ex Libris Krystyny Kempy Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1968)
Przedstawia czarownicę lecącą na miotle nad górami i czytającą książkę, obok leci ptak. Po bokach napis: Ex Libris Krystyny Kempy. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.