Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Nawa południowa bazyliki Dominican church, basilicaof St. Nicholas, XIII-XIV c. South aisle of the basilica = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Nef du Sud de la basilique. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, nawę południową, zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.