Das alte Heilige-Leichnams-Thor zu Danzig. - Königliches Lithographisches Institut (Berlin). (Berlin : Königl. Lith. Institut zu Berlin, 1850)
Przedstawia widok systemu umocnień nieistniejącej obecnie Bramy Bożego Ciała na Starym Mieście w Gdańsku.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją informacja o źródle pierwowzoru: Nach einem Kupferstich in R. Curicke oraz o wydawcy: Königl. Lith. Institut zu Berlin.
Data powstania na podstawie techniki i działalności wydawcy.
W polu kompozycji u góry tytuł.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce