Ex Libris Antoni Gelabert / Antoni Gelabert. - Gelabert i Casas, Antoni (1911-1980) (1973)
Na pierwszym planie mężczyzna obracający rożen z pieczonym drobiem, w głębi para siedząca przy stole, w tle fruwające ptaki i ryba. U dołu napis: Ex Libris Antoni Gelabert, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.