Das Hohe Thor zu Danzig - Meyerheim, Friedrich Eduard (1808-1879).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk). (Danzig : Verlag der Gerhardschen Buchhandlung, 1832)
Przedstawia Bramę Wyżynną w Gdańsku od południowego zachodu.
Po lewej u dołu w polu kompozycji: "FEM"; pod ramką,: "Gez. u. lith. v. E. Meyerheim"; po prawej "Lith. Inst. v. L. Sachse & Cº. Berlin"; pośrodku: "DAS HOHE THOR ZU DANZIG / Verlag der Gerhardschen Buchhandlung in Danzig Heil. Geist Str. N° 755 in Danzig".
Dat. na podst. działalności aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014