[Gdańsk, widok z ulicy Korzennej na Kanał Raduni] (s. n., 1900)
Widok panoramiczny z ul. Korzennej na ul. Młyńską, przy której widoczna destylarnia W. Stremlow, Dom Cechu Młynarzy i fragment ul. Na piaskach. W głębi widoczny kościół św. Katarzyny. Ok. 1904 r.