[Gdańsk, widok z ulicy Korzennej na Kanał Raduni] ([S. l. : s. n., 1900)
Widok panoramiczny z ul. Korzennej na ul. Młyńską, przy której widoczna destylarnia W. Stremlow, Dom Cechu Młynarzy i fragment ul. Na piaskach. W głębi widoczny kościół św. Katarzyny. Ok. 1904 r.
Oryginalne podłoże przycięte, podaję rozmiar odbitki. Na rewersie ołówkiem uwaga: "1. 8. 1904 Kurz[lich] hergestellte Ans[...] Danzig"
Data wg. opisu na rewersie.
Fot. Gd.