[Kościół św. Katarzyny] fot. Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1980)
Przedstawia wieże kościoła św. Katarzyny w Gdańsku, ujęcie od płn.-wsch., na pierwszym planie kanał Raduni i zabudowania parafii św. Brygidy, ok. 1989 r.