Narodziny ptaka - Bogusławski, Bogdan (1941-2019). ([Gdańsk], 1969)
Przedstawia kompozycję abstrakcyjną z fantazyjnych plam czerwieni i czerni.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Rysunek -- Polska -- 1945-.