Średniowieczny obraz Chrystusa - Misiurek, Jerzy Jan (1936-2021). (1998)
1. Św. Anzelma z Canterbury (+1109) obraz Chrystusa. 2. Chrystus w ujęciu Hugona ze Świętego Wiktora (+1141). 3. Chrystus w myśli teologicznej Piotra Abélarda (+1142). 4. Chrystus w ujęciu św. Bernarda z Clairvaux (+1153). 5. Chrystus według myśli teologicznej Piotra Lombarda (+1160). 6. Chrystus w mistycznych doznaniach św. Hildegardy z Bingen (+1179).
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: 1001-1100; 1101-1200; Chrystologia; Teologia; Średniowiecze; Artykuł z pracy zbiorowej