Danzig : Partie am Krahnthor. ([Miejsce nieznane], 1895)
Przedstawia widok ogólny Długiego Pobrzeża widziany ze skrzyżowania ulic Szafarnia i Angielska Grobla, około 1900 roku.
Tytuł na stronie z ilustracją, data według budowy pocztówki.
Fot. Gd.
Keywords: Żuraw Wielki (Gdańsk, Polska ; brama) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Ulica Długie Pobrzeże (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1870-1914 -- karty pocztowe