[Kościół św. Katarzyny w Gdańsku] - Zabłocka-Mohl, Maria (1907-1989). ([Gdańsk], 1955)
Przedstawia kościół św. Katarzyny w Gdańsku.
Tytuł nadany przez katalogującego wg treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autorki.
Data powstania wg działalności autorki i analogii przedstawienia.
W prawym dolnym rogu kompozycji kredką podpis autorki: M. Zabłocka.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Grafika -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Kościół św. Katarzyny (Gdańsk, Polska).; Gdańsk (Polska) -- w sztuce