Ex - Libris Miron B. Kołakowski MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1942)
Przedstawia stojącego na chmurach anioła z tarczą z herbem szlacheckim Kościesza w jednej ręce i wagą szalkową w drugiej, niżej idzie gromada ludzi przez góry. U góry napis: Ex - Libris, u dołu: Miron B. Kołakowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.