[Afisz. Incipit:] Słoneczna Parada Humoru z udziałem wybitnych artystów scen warszawskich ... - Miejski Komitet Odbudowy Warszawy (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o wydarzeniu 6.06.1953 r. w Hali Sportowej (dawniej Hala Budowlanych) we Wrzeszczu ul. Słowackiego. Udział wzięli: Maria Chmurkowska, Felicja Daniszewska, Lucyna Drzewiecka, Ludwik Sempoliński, Antoni Jaksztas, Mieczysław Fogg, Wieńczesław Rozbiewski.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Życie artystyczne; Odbudowa (urbanistyka); Warszawa (woj. mazowieckie); Gdańsk (woj. pomorskie); Afisz teatralny