Medal. Stanisław Staszic 1755-1828 Przestrogi Dla Polski. ([Polska] : [Wydawca nieznany], 1995)
Medal. Awers: W otoku perełkowym popiersie Stanisława Staszica w lewo. Obok napis: Stanisław Wawrzyniec Staszic 1755-1826. Dookoła napis: miarą człowieka jest jego troska o drugiego człowieka. Rewers: W otoku perełkowym, otoczona wieńcem z liści laurowych i dębowych księga z napisem: Przestrogi Dla Polski Z Teraźniejszych Politycznych Europy Związków I Praw Natury Wypadające Przez Pisarza Uwag Nad Życiem Jana Zamojskiego. Księga otoczona wieńcem z liści laurowych i dębowych. Dookoła napis: Państwo najmniej praw mające a dostatkiem słynące ma rząd najlepszy.
Miejsce wydania nieznane.
Wydawca nieznany.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Data na podstawie bloga: Medale rolnicze Stanisława Staszica.
Keywords: Staszic, Stanisław -- (1755-1826); 1901-2000; 1989-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe