Leon Pasternak - Pierwsze kroki / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1964)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 8.10.1964 r. w Zakładowym Domu Kultury w Gdyni. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Marian Kołodziej.