Ex Libris Ing. Jiři Oliwa A. K. - Kalašnikov, Anatolij Ivanovič (1930-2007) (1970)
Przedstawia twarz wyłaniającą się z pomiędzy falistych linii. U góry napis: Ex Libris Ing. Jiři Oliwa. Sygn. aut. w obrębie kompoz., ak 178. Pod wyobrażeniem autograf aut. i data.