Ex Libris Alfredo De São Pedro Cabrita Fernando Freitas Coroado. - Coroado, Fernando de Freitas (1933- ). (1961)
Przedstawia w podwójnym obramowaniu popiersie mężczyzny siedzącego nad rozłożoną książką. U góry po lewej stronie w ramce napis: Ex Libris, u dołu w ramce napis: Alfredo De São Pedro Cabrita. Pod wyobrażeniem wyryty napis Fecit: - Fernando Freitas Coroado - Zinco - 1961.