Exlibris Gdańskich Lwów Biblioteka Gdańska Polskiej Akademii Nauk [Jüri Orlov]. - Orlov, Jüri (1947- ). (2008)
Przedstawia fronton budynku Biblioteki Gdańskiej, u góry herb Gdańska podtrzymywany przez dwa lwy, u dołu napis: Exlibris Gdańskich Lwów Biblioteka Gdańska Polskiej Akademii Nauk. Na arkuszu napis ołówkiem u góry: Condition I, u dołu: autograf aut. i data.