Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Ołtarz św. Róży Limańskiej Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. Altar of St. Rose of Lima = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Autel de st. Rose de Lima. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, ołtarz św. Róży z Limy. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.