Filioque a teologia trynitarna / Michel Stavrou ; tł. Lucjan Balter. - Stavrou, Michel
1. Doktrynalny rozwój łacińskiego filioquizmu. 2. Odrzucenie filioquizmu przez teologię grecką. 3. Ponad Filioque: dwa różne zbliżenia teologiczne. 4. Luki filioquizmu i właściwa intuicja Filioque.