Filioque a teologia trynitarna - Stavrou, Michel; Balter, Lucjan (1936-2010) (2000)
1. Doktrynalny rozwój łacińskiego filioquizmu. 2. Odrzucenie filioquizmu przez teologię grecką. 3. Ponad Filioque: dwa różne zbliżenia teologiczne. 4. Luki filioquizmu i właściwa intuicja Filioque.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Filioque; Teologia trynitarna; Artykuł z pracy zbiorowej