Kilka uwag o tłumaczeniu toponimów w "Czarnoksiężniku z Archipelagu" Ursuli K. Le Guin / Anna Krawczyk-Łaskarzewska. - Krawczyk-Łaskarzewska, Anna
Słowa kluczowe: dodanie, element kulturowy, przekład bezpośredni, fantasy, mapowalność, modyfikacja, substytucja, toponim, transkrypcja, transfer.