Dla kogo piszemy? : kilka uwag na marginesie czasopisma "Pl.IT" - organu Włoskiego Stowarzyszenia Polonistów AIP oraz włoskich polonistycznych serii wydawniczych - Jaworska, Krystyna (1956- ). (2018)
Słowa kluczowe: badania polskie we Włoszech, czasopisma akademickie, serie wydawnicze.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 183-184.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Polacy -- Włochy; Polacy -- towarzystwa -- Włochy; Wydawnictwa uniwersyteckie -- Włochy; Serie wydawnicze; Włochy -- emigracja i imigracja; Włochy