Der Danziger Zitherspieler Merwinck im Jeschkenthale / J. S_t. - Seyffert, Julius (17..-18..) (1830)
Przedstawia portret w całej postaci z mandoliną lokalnego gdańskiego muzykanta Merwincka, grywającego na Jaśkowej Dolinie.