Der Danziger Zitherspieler Merwinck im Jeschkenthale - Seyffert, Julius (17..-18..).; Franz, Carl David (1801-1861). (Danzig, 1830)
Przedstawia portret w całej postaci z mandoliną lokalnego gdańskiego muzykanta Merwincka, grywającego na Jaśkowej Dolinie.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis: Der Danziger Zitherspieler Merwinck im Jeschkenthale. Wir winden dir den Jungfernkranz, Mit veilchen-blauer Seide etc. etc.
U dołu pod kompozycją centralnie sygnatura wydawcy: Eigenthum u. Verlag d. lith. Anstalt v. J. Seyffert D_g.
U dołu pod kompozycją po lewej i prawej sygnatury autora i autora pierwowzoru: C. D. F - z., J. S_t.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Portrety -- Niemcy -- 19 w