[7.10.21 Stand: Oben auf Bastion Maidloch Blick vom Bastion Maidloch nach dem leegen Tore u[nd] Bastion Gertrud] (s.n., 1921)
Przedstawia widok z Bastionu Żubr w kierunku południowo-zachodnim. Widoczna na pierwszym planie ul. Mostowa (An der Roten Brücke) i fragment Bramy Nizinnej, w głębi Bastion Gertrudy, za nim zabudowa ul. Zaroślak, 07.10.1921 r.