Marcuse - popieranie sztuki życia / Leszek Kleszcz. - Kleszcz, Leszek (1960- ).
Recenzja książki: Człowiek jednowymiarowy : badania nad ideologią rozwiniętego społeczeństwa przemysłowego / Herbert Marcuse. Warszawa, 1991.