W nurcie dokumentu - Miklaszewski, Krzysztof (1944- ).; Holoubek, Jan (1978- ).; Więcek, Artur (1967- ).; Świdzińska, Agnieszka (scenarzysta).; Więckowska, Anna (reżyser).; Kieleckie Centrum Kultury; Ogólnopolski Niezależny Przegląd Form Dokumentalnych NURT 2010 ; Kielce). (Kielce : Kieleckie Centrum Kultury, 2010)
Wybrane filmy biorące udział w 16 Ogólnopolskim Niezależnym Przeglądzie Form Dokumentalnych NURT.
Oscar, Oskar / reż. Krzysztof Miklaszewski. Sprawiedliwość? Proszę czekać... / scen. i realiz. Agnieszka Świdzińska. Słońce i cień / scen. i reż. Jan Holoubek. Wypalony / scen. i reż. Anna Więckowska. Dowódca Edelman / reż. Artur Więcek.
Tyt. z etykiety.
Dod. do Newsweeka (nr 47/2010).
DVD-Video.
Keywords: Schindler, Oskar -- (1908-1974) -- filmy; Holoubek, Gustaw -- (1923-2008) -- filmy; Edelman, Marek -- (1922-2009) -- filmy; Kopalnia Węgla Kamiennego "Wujek" (Katowice) -- filmy; Filmy dokumentalne -- 1990-.