XXX lat Dalmoru 1946-1976. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1976)
Medal. Na awersie: na tle fal mężczyzna w stroju rybaka stojący za kołem sterowym, obok cyfra: XXX, wzdłuż krawędzi napis: Dalmo między datami: 1946-1976. Na rewersie: na tle siatki geograficznej kontury obu Ameryk, Afryki, Europy i części Azji z zaznaczonym miastem: Gdynia.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie inskrypcji na medalu.
Miejsce wydania według siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data wzięta z inskrypcji na medalu.
Keywords: Przedsiębiorstwo Połowów Dalekomorskich i Usług Rybackich "Dalmor" (Gdynia); 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe